Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2014. Szeptember 12. 09:33, péntek | Helyi
Forrás: www.tatabanya.hu

Tovább csökkent a munkanélküliség

Tovább csökkent a munkanélküliség

Az elmúlt hónapban tovább csökkent a munkanélküliség Tatabányán, az álláskeresők száma utoljára 2008 decemberében volt ilyen alacsony városunkban – mondta el Schmidt Csaba polgármester.

Hozzátette: a munkaerő-piaci adatok folyamatos javulása a munkahelyteremtéssel járó beruházásoknak, illetve a munkahelyteremtést szolgáló támogatások széles körű felhasználásának eredménye.Az álláskeresők száma 6,5 százalékra csökkent, ez közel 2 százalékkal kevesebb az országos átlagnál, a pályakezdő munkanélküliek is többen találtak munkát – ismertette a polgármester. A álláskeresők számának folyamatos csökkenésében nagy szerepe az ipari parkban működő nagyvállalatok fejlesztéseinek és a sikeres közmunkaprogramnak. köszönhetően térségünkben egyre többen tudnak elhelyezkedni. A Bridgestone épülő új csarnokában további 500 főnek ad majd munkát, de kapacitásának bővítését tervezi a Becton Dickinson is, ahol az új gyártósorra 100-150 főt vesznek fel az idei évben. Az elkövetkező években a gyógyászati segédeszközöket előállító dán Coloplast is bővíti gyártókapacitását, a vállalat a jövőben 275 munkahely létrehozására vállalt kötelezettséget – mondta el a polgármester.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.