Városlista
2024. július 26, péntek - Anna, Anikó

Hírek

2014. Február 04. 00:00, kedd | Helyi

Továbbra is szép a fogási eredmény

Továbbra is szép a fogási eredmény

Összesen 6 983 kiló hal akadt tavaly a Környei Horgász Egyesület tagjainak horgára, amely egy főre vetítve 17 dekával meghaladta a 49 kilót, tehát az előző évi fogási átlagot (48,9 kg.) túlszárnyalták a horgászok

A többi között ez is kiderült a szervezet vasárnapi közgyűlésén, ahol elsőként Török Mihály elnök adott számot a tavalyi esztendőről.
A megyei szinten is irigylésre méltó fogási eredményt természetesen tavaly is bőséges haltelepítéssel alapozták meg, a tóba összesen 45 mázsa ponty, 500 kg egynyaras ponty és majdnem ugyanennyi süllő, valamint 5 ezer darab csuka ivadék került. Idén 5,2 millió forintot fordítanak majd telepítésre, ám ragadozóhalként a csuka helyett süllőivadékot vásárolnak ősszel.
2013-ban a legtermetesebb, 33 kilós harcsát Golda Ferenc fogta ki, de Hartmann Zoltán és Hartmann Ákos is dicsekedhet egy-egy 20 kilóssal, Fehér János pedig egy 13 kilós amurral, Berényi Tibor egy 8 kilós süllővel, valamint Goldschmidt János egy 4 kilós csukával.
Az elnöki tájékoztatóban elhangzott, hogy az egyesület létszáma 220-ra emelkedett, a már hagyományos versenyeiket sikeresen rendezték meg és társadalmi munkával is bőven kivették a részüket a tó és környéke gondozásából, karbantartásából.
Tavaly 1100 kilónyi törpeharcsát varsáztak, s a kibővített elnökség egyhangú döntése alapján az igen komoly munkát végzők – Berényi Tibor, Barta Attila, Budaházi János, Hartmann Zoltán, Golda Ferenc és Szalay Gyula – jutalomként mentesülnek az éves tagdíj felének megfizetése alól – jelentette be az elnök, majd következett a gazdálkodásról szóló beszámoló, valamint a felügyelő és fegyelmi bizottság tájékoztatója. A beszámolókat, majd az éves tagsági díj változatlanul hagyását tartalmazó javaslatot és az egyesület idei évi költségvetését teljes egyetértésben, nem szavazat és tartózkodás nélkül voksolták meg a jelenlévők, s érkeztek el az „egyebek” napirendhez. Ennek keretében szó esett a hátsó halfogó rács egyre pusztuló állapotáról is. Török Mihály elmondta, hogy az új tervei készen vannak, a kivitelezés várat magára, mivel több millió forintos, különböző engedélyekhez kötött beruházásról van szó, melyet az egyesület önállóan nem tud megvalósítani.
A tó körüli sétány kapcsán Orlovits Tímea jegyző arról tájékoztatta a jelenlévőket, hogy a második ütem tulajdonjogi kérdések miatt húzódik. Mint mondta, az önkormányzat nagyon szeretné a tavat teljes egészében körbejárhatóvá tenni, ám nincs minden terület a tulajdonában, idegen területen pedig sajnos nem végezhetik el a fejlesztést.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.