Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2014. December 07. 00:00, vasárnap | Helyi
Forrás: www.police.hu

Trükkös csalók jártak Komárom-Esztergom megyében

Trükkös csalók jártak Komárom-Esztergom megyében

Ezúttal a pénzfelváltós trükkel próbálkoztak a tettesek és egy idős asszony pénzét tulajdonították el.

Karácsony közeledtével ismét megjelentek a trükkös csalók Komárom-Esztergom megyében. A tettesek célja, hogy egyikük valamilyen ürüggyel elterelje a sértett figyelmét, míg másikuk észrevétlenül eltulajdonítja az értékeket. Az ünnep előtt gyakori, hogy a csalók adománygyűjtés ürügyén kopogtatnak be az otthonokba, vagy szólítják le az állampolgárokat az utcán. A rendőrség arra kéri a lakosságot, hogy ne higgyenek a jó szándékot színlelőknek. A bejegyezett adománygyűjtő szervezetek soha nem kérnek készpénzt, minden esetben csekk befizetésével lehet őket támogatni.

Szintén gyakori elkövetési módszer, hogy a csalók pénzvisszafizetés, vagy pénzfelváltás ürügyén kérnek bebocsátást a lakásokba. Ez történt 2014. december 2-án Komáromban is, ahol egy férfi a polgármesteri hivatal munkatársának mondta magát és lakástámogatást ígért a néninek. 20.000 forintos bankjegye volt, melynek a csaló állítása szerint csak a fele járt volna az idős asszonynak. Arra kérte váltsa fel a bankót. A tettes és társa ekkor figyelte ki, hogy a néni honnan veszi elő a pénzt. Ezután már csak egy trükk kellett a sértett figyelmének elterelésére és az elkövető az idős hölgy spórolt pénzével távozott.

A hasonló bűncselekmények elkerülése, megelőzése érdekében a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság arra kéri az állampolgárokat, hogy idegent ne engedjenek be a lakásukba. Ajtónyitás előtt győződjenek meg róla (lánccal vagy optikai kitekintővel), hogy ki áll az ajtajuk előtt. Értékeiket, pénzüket ne tartsák otthon, idegenek előtt készpénzt ne vegyenek elő.

Képünk illusztráció!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 23. 08:21, kedd | Belföld

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg, ebből 13 hajnali melegrekord volt.