Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2012. Október 24. 14:32, szerda | Helyi

Ötszáz új munkahely Tatabányán

Ötszáz új munkahely Tatabányán

A gépjármű gumiabroncsgyártásban világelső japán Bridgestone 505 új munkahely létrehozásával megháromszorozza kapacitását a Tatabánya-Környe Ipari Parkban lévő üzemében.

A 267 millió eurós beruházás várhatóan 2017 első felében fejeződik be, a napi gyártókapacitás 12 ezer darabbal nő, aminek köszönhetően napi 18 ezer autógumit gyárthatnak az üzemben. is le tudnak gyártani az üzemben.

A Magyar Kormány üdvözli a projekt megvalósítását, mivel magas technológiai szintet képviselő, környezetbarát termelés valósul meg Tatabányán, több mint 500 közvetlen és még több, a beszállítóknál létrejövő közvetett munkahely létrehozásával.

A város iparfejlesztési törekvéseinek eredménye is ez beruházás – fogalmazott Schmidt Csaba tatabányai polgármester a Nemzetgazdasági Minisztérium sajtóközleményében foglaltakra. Elmondta: ennek a munkának köszönhetően az elmúlt két évben újabb vállalatok települtek az ipari parkba, illetve a régiek, hasonlóan a Bridgestone-hoz bővítették kapacitásukat. Tatabánya a továbbiakban is mindent megtesz azért, hogy ipari parkja az egyik legversenyképesebb legyen az országban. Beke László szerint ez a fejlesztés ismét bizonyítja a két település, Tatabánya és Környe példaértékű együttműködését. A község polgármestere kiemelte: a munkahelyteremtés mellett Környe szempontjából jelentősen növeli a beruházás értékét, hogy az a társaság hajtja végre, amelyet a település életében betöltött gazdasági szerepe és a vállalati társadalmi felelősségvállalás programja elismeréseként tavaly a falu Gazdasági Díjjal tüntetett ki.

Magyarország mára Közép-Kelet-Európa autóipari központjává vált, ezt erősíti az újonnan bejelentett beruházás is, amely hozzájárul Magyarország exportjának bővüléséhez. A külföldi befektetők érdeklődése Magyarország iránt folyamatosan nő, ezt mutatja egyrészt a folyamatban lévő projektek növekvő száma, másrészt a már bejelentett fejlesztések, átadott beruházások. A közelmúltban megkezdett autóipari beruházások teljes termelése nagyságrendileg 2%-ban fog hozzájárulni a magyarországi GDP-hez – olvasható az NGM sajtóközleményében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 21. 08:25, vasárnap | Belföld

Levelet kaptak a friss diplomások a miniszterelnöktől

Az érettségiző diákok után most a diplomások kaptak miniszterelnöki köszöntőt - írta a Magyar Nemzet online (MNO) szombaton.