Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2014. Július 19. 10:00, szombat | Helyi

Tudnivalók radiátorok cseréjéhez

Tudnivalók radiátorok cseréjéhez

A radiátorok cseréjénél az alábbi szempontokra érdemes figyelni; a fűtőtest teljesítményének méretezése, a radiátor anyagának kiválasztása, a csatlakozási átmérők és a szakszerű munkavégzés.

A meglévő fűtőtest adott teljesítményre méretezett, ezért a leszerelt radiátort célszerű ugyanolyan teljesítményűvel pótolni. Ha kisebbre cseréli, többé nem lesz teljes értékű fűtése. A megfelelő teljesítményű fűtőtest kiválasztásához szakboltban kaphat segítséget. A radiátorok teljesítményét két hőfoklépcsőre adják meg, a T-SZOL Zrt. rendszerében a 75 Celsius fokos bejövő és 60 Celsius fokos elmenő hőmérsékletre megadott teljesítményt kell figyelembe venni.
A radiátor hosszú időre szóló beruházás, meghibásodása sok kényelmetlenséget és a lakásban károkat okozhat, ezért lehetőleg ne a legolcsóbb fűtőtestet és szerelvényeket válassza. Vásárlásnál érdemes figyelembe venni a garanciaidőt valamint azt, hogy kap-e pontos tájékoztatást a radiátor teljesítményéről.
A házgyári házak alumínium radiátorait kizárólag alumíniumból készült fűtőtesttel szabad pótolni. Ha ilyen rendszerbe acél radiátorokat szerelnek be, a két fém között ionvándorlás indul el és az acél fűtőtestek néhány év alatt kilyukadhatnak.
A Sárberki lakótelep egészében, a Bánhidai lakótelep 300-as házainál, a Dózsa György út házgyári épületeinél és a Mártírok út 90. és 110. között egycsöves, fűtési rendszer van. Ezekben a házakban kifejezetten káros leszűkíteni a csatlakozásokat és semmilyen elzáró szerelvényt nem szabad beépíteni a hálózatba, egyetlen szűkítés az egymás alatt lévő összes lakás fűtését lényegesen leronthatja.
A T-SZOL Zrt. vállalja, hogy az épületenként évente egyszer díjmentesen leüríti majd feltölti és kilégteleníti a fűtési rendszereket, ezért érdemes egy lépcsőházon belül összehangolni a radiátorcseréket. A díjmentes töltés-ürítéshez kérelmet kell kitölteni, mely a http://www.tszol.hu/dokumentumtar/címen a Fűtés menüpontban található.
A lakások fűtési rendszerén május 15-től augusztus 31-ig lehet munkálatokat végezni. A feltöltések megkezdése után vissza nem szerelt radiátorok miatti károkért az érintett lakónak kell viselni a felelősséget, ezért a T-SZOL Zrt. kéri, hogy a kellemetlenségek elkerülése érdekében szeptember elseje után már ne cseréljenek radiátort.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.