Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2016. Május 18. 09:27, szerda | Helyi

Tűz ütött ki a Mésztelepi Óvodában

Tűz ütött ki a Mésztelepi Óvodában

Személyi sérülés szerencsére nem történt, a lángokat pedig hamar sikerült megfékezni. A tűz keletkezésének okát már vizsgálják.

A lángok hajnalban csaptak fel az oktatási-nevelési intézmény egyik helyiségében. A tűzoltókat az óvoda gondnoka hívta. Szerencsére a balesetnek nagyobb volt a füstje, mint a lángja, így sikerült hamar eloltani a tüzet. Így is jelentős károk keletkeztek ugyanakkor az épületben, mert a korom valamennyi szobába eljutott, feketére festve a falakat, a bútorokat, ráadásul a tető egy részét is meg kellett bontani.
Schmidt Csaba polgármester a délelőtt folyamán a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szakembereivel és az intézményvezetővel járta végig a Mésztelepi Óvodát. Plásztánné Nokta Nóra tájékoztatása szerint az óvoda két csoportjának 51 gyermekéből a – várhatóan több mint egy hónapig tartó – helyreállítás idejére 15-öt ovist a Réti utcai Óvodában tudnak elhelyezni, a többi gyermek számára pedig a Mésztelepi Óvoda udvarán álló másik épületben tartják majd a foglalkozásokat. A jelenleg elsősorban a tornázásnak helyet adó szobát és a mellette lévő másik helyiséget még a héten átrendezik és „komfortosabbá” teszik, így már jövő hétfőn birtokba vehetik az óvodások.
Azt egyelőre még nem lehet tudni, hogy a kigyulladt helyiségben az ott lévő elektronikus berendezések valamelyikének a zárlata vagy a gázkazán meghibásodása okozta-e a riadalmat. A kazánt a tavalyi évben, a fűtési szezon indulásakor ellenőrizték a szakemberek, az előírásoknak megfelelően. A tűz keletkezésének megállapítása a katasztrófavédelem munkatársainak a feladata, a Polgármesteri Hivatal pedig azonnal tájékoztatni fogja a közvéleményt róla, amint elkészült a jelentés.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.