Városlista
2024. július 25, csütörtök - Kristóf, Jakab

Hírek

2013. Július 05. 13:28, péntek | Helyi

Tűzoltásból jelest kaptunk

Tűzoltásból jelest kaptunk

2013. július 4-én szakmai állásfoglalást adott ki az önkormányzati tűzoltóságok számára az országos katasztrófavédelmi parancsnokság

Ezt, Bérczi László tűzoltó dandártábornok az Oroszlányi Önkormányzati Tűzoltóságnál megtartott szemle után. A dandártábornok elmondta: azért az oroszlányi tűzoltóságot választotta a bejelentés helyszínéül, mert ez a város példaértékű módon, kiemelkedő támogatást nyújt a helyi tűzoltóságnak. Az országban 61 önkormányzati tűzoltóság működik, működésük feltétele a profi tűzoltóságok előírásainak teljesítése.
A kormány kiemelt feladatként kezeli a közbiztonság növelését. Idén kétmilliárd forintot költ a tűzoltóságok működésére, és ezen belül megduplázta, 220 millió forintra emelte azt az összeget, amelyre az önkéntes tűzoltó egyesületek pályázhatnak – jelentette be a dandártábornok.
A város idén 26 millió forinttal támogatja a tűzoltóságot, tehát akkora összeggel, mint amennyi normatívát kap a köztestület – mondta el Takács Károly polgármester. A város ereje szerint továbbra is vállalja a tűzoltóság támogatását, hiszen az ő munkájuk nem csak a lakosság, de az ipari parkban működő cégek miatt is nagyon fontos. Felidézte azt a küzdelmet is, amelyet az előző, szocialista városvezetéssel folytattak 2002-ben annak érdekében, hogy támogassák a helyi tűzoltóságot.
Papp Péter alpolgármester, a tűzoltó köztestület elnöke elmondta: az oroszlányi tűzoltóság teljesíteni tudja a profikra előírt szigorú kritériumokat (például a kivonulást riasztás után két percen belül), ezért kaphatták meg a továbbműködési engedélyt.
Czunyiné dr. Bertalan Judit kormánymegbízott a Megyei Védelmi Bizottság vezetőjeként kijelentette: az oroszlányi katasztrófavédők idén is már többször kiválóan helytálltak a bajban, akár a márciusi, rendkívüli hóhelyzetre, akár a dunai árvízi védekezésre gondolunk. Megállapította, hogy a védelmi igazgatás új rendszere jól működik éles helyzetekben is.
Bérczi László dandártábornok a szemlét követően elégedettségét fejezte ki Szabó Imre tűzoltóparancsnoknak az oroszlányi tűzoltóság személyi- és eszközállománya miatt. A szemlén részt vett Czomba Péter, a megyei katasztrófavédelmi parancsnokság irányítója is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.