Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2012. Szeptember 11. 13:00, kedd | Helyi

Tűzoltó siker

Tűzoltó siker

3500 versenyző – bronzminősítés a somlói tűzoltóknak

350 csapat részvételével, a Nemzetközi Tűzoltó Szövetség szabályzata szerint rendezték meg a hétvégén Ausztriában az Országos Tűzoltó Versenyt, melyet hagyományosan négyévente, a Tűzoltó Olimpia előtti esztendőben szerveznek meg a „sógorok”, hogy a következő évben a legjobbak képviselhessék Ausztriát a Tűzoltó Olimpián, melynek 2013 nyarán a francia Mulhaus ad otthont.

A nemes megmérettetés helyszíne ezúttal Linz volt, ahol a nagyjából 7000 szurkoló 3500 versenyzőt buzdított, köztük a Vértessomlói Önkéntes Tűzoltó Egyesület felnőtt férfi csapatának tagjait, akik a Magyar Tűzoltó Szövetség delegálásában és a megyei szövetség támogatásával utazhattak ki az osztrák tartományok legjobb és legfelkészültebb lánglovagjait felvonultató eseményre.

Mint Schäffer Lászlótól, a vértessomlóiak egyesületi elnökétől megtudtuk, rendkívül színvonalas és nagyszabású versenynek lehettek részesei, hiszen a linzi stadion gyepén a szervezők 10 oltási gyakorlatpályát alakítottak ki, a versenyzők központi jelzésre valamennyin egyszerre kezdték a feladatok teljesítését, miközben 150 versenybíró gondoskodott a gördülékeny lebonyolításról és értékelésről.

A szerelés után azonnal következett a 400 méteres staféta váltófutás sugárcsővel a rekortán futópályán, s az egész rendezvényt egy tűzoltás-technikai kiállítás kísérte különböző bemutatókkal – mondta el az elnök, aki rendkívül büszke arra, hogy ebben az igen erős mezőnyben a somlói felnőtt férfiaknak sikerült megszerezni a vendég kategória hatodik helyét, s az azzal járó bronzminősítést.

A Vértessomlói Önkéntes Tűzoltó Egyesület egyébként eddig is szépen teljesített idén, hiszen az ifjúsági csapat a gyulai országos versenyen második helyezést ért el, a Linzben most bronzminősítést szerző csapat pedig pár hete az alsó-Ausztriai Tartományi Versenyen a dobogó harmadik fokára állhatott.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.