Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2012. Augusztus 21. 11:12, kedd | Helyi

U.F.O. Kupa Síkvölgyön

U.F.O. Kupa Síkvölgyön

A Tatabányai Kutyaiskola első versenyüket és egyben bemutatójukat rendezték meg a hétvégén. Az eseményen jelen volt Bereznai Csaba alpolgármester is, aki őszinte elismeréssel szólt a kutyakiképzők kezdeményezéséről.

Az alpolgármester elmondta: igazán jó ügyet szolgálnak a szervezet tagjai és nagyon örül, hogy egy ennyire ideális helyen, - a Síkvölgyre kivezető útnál - amely nincs messze a várostól, sikerült kialakítaniuk a telephelyet és a korábban elhagyatott területet szépen rendbe tenniük.
Ördög István, a civil szervezet mesterkiképzője beszélt arról a nem titkolt céljukról, hogy szeretnék a kulturált, városi ebtartás népszerűsíteni, a házőrző állatok tulajdonosainak tanácsadással szolgálni, és segítséget nyújtani a kutyusok kiképzésében, nevelésében. A szervezet első versenye az U.F.O. Kupa nevet kapta, amely egy mozaikszó. A kifejezés, ügyességet, felkészültséget, örömet jelent - kutyának és tartójának egyaránt. A versenyre mintegy száz gazdi hozta el kedvenc négylábúját az ország több pontjáról, sőt Ausztriából, Szlovákiából és Németországból is érkeztek ebtartók. Megtudtuk, különleges, újfajta kutyás sport van kialakulóban hazánkban, a Dog Dancing (kutyatánc). Ennek első bemutatójára is sorkerült a hétvégén. A lényeg, hogy a derék ebnek és gazdájának zenére közös, akrobatikus gyakorlatot kell bemutatniuk, amely az állat és tulajdonosának összhangban lévő együttműködését jelenti.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.