Városlista
2024. július 26, péntek - Anna, Anikó

Hírek

2013. Szeptember 02. 08:39, hétfő | Helyi
Forrás: www.tatabanya.hu

Új helyen a Kormányhivatal

Új helyen a Kormányhivatal

Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter és Czunyiné Bertalan Judit megyei kormánymegbízott adta át Tatabányán a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal helyi szerveinek 13 500 négyzetméteres új épületét.

A beruházás 2,3 milliárd forintos költségből valósult meg. Az átadó ünnepség Schmidt Csaba polgármester köszöntőjével kezdődött. A megyeszékhely vezetője kiemelte az összefogás fontosságát, amely Tatabányát mindig előrébb vitte, és ennél a beruházásnál is megmutatkozott. Városunk az elmúlt években helyszíne volt modern iparágak felépítésének, és a közigazgatás fejlődését, változásait figyelembe véve, most egy újabb értékkel gazdagodott Tatabánya és a megye – fogalmazott Schmidt Csaba. Beszéde után a városvezető egy Tatabánya zászlót ajándékozott Czunyiné dr. Bertalan Judit megyei kormánymegbízottnak, kívánva: érezzék magukat minél otthonosabban ebben az új, modern épületben.


A Navracsics Tibor köszöntőjében azt mondta: itt valósult meg az országban az első olyan fejlesztés, amely megmutatja, hogy milyennek képzeljük el a jövő magyar államát, amelynek fenntartására a polgárok nem sajnálják a pénzüket, mert jó színvonalú szolgáltatást kapnak. A miniszter a közigazgatás átszervezése 2010 óta tartó folyamatának állomásait felsorolva köszönetet mondott a közigazgatási szakma minden résztvevőjének azért, hogy az átalakulás határidőre és zökkenőmentesen megtörtént. Czunyiné Bertalan Judit tájékoztatása szerint a házban korábban tíz külön telephelyen dolgozó hivatal kapott helyet, az épületben 535 ember dolgozik. A Tatabánya mértani közepén található épület újra él, és bár az elmúlt időszakban sok kritika érte a beruházást, a végeredmény meggyőző, és aki ide betér, nem csak nyitott terekkel, de nyitott, segítőkész munkatársainkkal találja szembe magát – hallhattuk a kormánymegbízott asszonytól.A szalagátvágásnál részt vett: Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter, Dr. Szabó Erika területi közigazgatásért és választásokért felelős államtitkár, Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter, Czunyiné Bertalan Judit megyei kormánymegbízott, Baranyai László a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. elnök-vezérigazgatója, Schmidt Csaba polgármester és dr. Kovács György, majd lehetőség nyílt az épület felfedezésére, bárki bejárhatta és ismerkedhetett a közigazgatás új helyszínével.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.