Városlista
2024. július 25, csütörtök - Kristóf, Jakab

Hírek

2014. Március 21. 12:28, péntek | Helyi
Forrás: www.tatabanya.hu

Új játékok kerülnek az óvodákba

Új játékok kerülnek az óvodákba

Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata sikeresen pályázott „Óvodafejlesztés Tatabányán 2012” című projektjével a Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) keretében meghirdetett felhívásra.

A projekt keretében közel 27 millió forint értékben új kültéri játszóeszközöket telepítenek városunk óvodáinak udvarába – mondta el Schmidt Csaba polgármester, a Kodály Zoltán Óvodában tartott sajtótájékoztatón.A polgármester kiemelte: a projekt keretében, előzetes igényfelmérést követően tizenegy önkormányzati fenntartású óvodában összesen tizenhárom kültéri játszóeszközt telepítenek. Az új játékok mindegyike kiváló minőségű, időtálló anyagból készült és kevés karbantartást igényel – hangsúlyozta a polgármester. Így a gyerekek hamarosan új mászóvárakon, csúszdákon, csúszdatornyokon, rugós mérleghintákon és mini forgójátékokon tudnak játszani. A beruházás keretében négy homokozó takaróponyvát kap, illetve hat, már meglévő udvari játszóeszköz alá ütéscsillapító gumilap burkolatot helyeznek. A kivitelező tatabányai Extreme-Park Kft. szakemberei a napokban kezdik meg a játékok telepítését, mely várhatóan május végére fejeződik majd be. A Sárberki Óvodában 2 db létrával ellátott csúszdatorony kerül kihelyezésre, az Arany János Óvodában 1 db kéttornyú mászó vár telepítése valósul meg, a Jókai Óvoda telephelyén pedig 1 db két ülőhelyes rugós mérleghintát, és 1 db mini csúszdatornyot vagy csúszdát helyeznek ki. A Kodály Zoltán Óvoda 1 db mászó tornyot és 2db sűrű szövésű, hálós, vízhatlan, vastag, UV álló anyagból készült stabil rögzítésű homokozó takaró ponyvát kap. Szintén homokozó takaró ponyvát telepítenek a Micimackó Óvoda telephelyére is, pluszban itt ütéscsillapító gumilap burkolat kihelyezésére is sor kerül. A Mésztelepi Óvodában 1 db udvari mászóka telepítését végzik el a szakemberek, a Gyermekkert Óvodában pedig 1 db létrával ellátott csúszdatornyot helyeznek ki. 1 db két tornyos csúszdás játszóvár telepítését végzik el a Felsőgallai Óvodában, az Allsógallai Óvodában pedig ütéscsillapító gumilap burkolatok kihelyezésére kerül sor. A Kertvárosi Óvodában 1db létrával, csúszdával és mászófallal ellátott vár és egy ütéscsillapító gumilap telepítését végzik el, a Lila Óvodában pedig 1 db két ülőhelyes rugós mérleghinta, 1 db mászófallal, bordásfallal vagy mozgó létrával ellátott mászótorony, 1 db forgódobos mókuskerék és 1 db ütéscsillapító gumilap burkolat kihelyezése valósul meg – ismertette a polgármester. Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata 2012-ben sikeresen pályázott a Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) keretében az Óvodafejlesztés című pályázati felhívásra. A pályázati kiírás célja az volt, hogy a támogatások segítségével a résztvevő óvodák optimális személyi és tárgyi feltételeket tudjanak biztosítani a kisgyermekek számára személyiségük kibontakoztatásához. Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával megvalósuló, 100%-os támogatottságú projektben a megítélt támogatás összege 98.722.352 Ft. A projekt tényleges kedvezményezettjei a város által fenntartott mintegy 17 óvodai helyszín, a nevelésben részesülő több mint 2200 gyermek, valamint az óvodapedagógusok.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.