Városlista
2024. július 26, péntek - Anna, Anikó

Hírek

2013. Szeptember 23. 08:44, hétfő | Helyi
Forrás: www.tatabanya.hu

Új kapu a 13. születésnapra

Új kapu a 13. születésnapra

Már az új kapuja tárult ki a tizenharmadik születésnapját ünneplő Máltai Játszótérnek vasárnap, és gyerekzsivajtól volt hangos, az amúgy is sok gyermek és szülei által látogatott létesítmény

Délután Schmidt Csaba polgármester vágta fel a méretes tortát, és köszöntötte a jelenlévőket a születésnapi ünnepségen.Örömmel térek vissza ide minden évben, mert amellett, hogy mindig fejlődik valami a játszótéren és környékén, megnyugtató látni, hogy vigyáznak rá az idejáró gyerekek és szüleik is – mondta Schmidt Csaba köszöntőjében. Az egész városban azon leszünk, hogy az eddigieknél is nagyobb biztonságban játszhassanak, és közlekedhessenek a gyermekek, így amellett, hogy új kapu védi a játszóteret, a Réti útnál és a Madách útnál lévő csomópontokban is körforgalmat építünk, ezzel is elősegítve a veszélytelen átkelést az úton – hallhattuk a polgármestertől. Többek között azt is megtudtuk, hogy az ígért körforgalom munkálatai tavasszal kezdődnek, és várhatóan a jövő évben el is készül. A Talabira Andrea által vezetett gyermekbirodalom mindig szeptember harmadik hétvégén tartja születésnapi partiját, ahol egész nap ingyenes programokkal várják a gyermekeket. Idén sem volt ez másként. Napközben az apróságok ügyességi és szellemi vetélkedőkön vehettek részt, amiért színes kavicsokat kaptak, majd játékokra cserélhettek be. Az arcfestés és tánctanulás mellett, a játszótér saját bohóca szórakoztatta az ünneplőket, ezt követően pedig az „Ének Iskolája” tehetségkutatóból ismert három énekes lépett fel, köztük a tatabányai Lőrincz Álmos is. A Máltai Játszótér folyamatos nyitva tartás mellett, rendszeres programokkal várja egész évben a város lakóit. Évek óta sikeresen működik itt Baba-Mama Klub, kiskamasz foglalkozások, sportolási lehetőségek is vannak, és kézműves műhely is működik. A jelenleg három fővel működő létesítménybe nemrég érkezett egy németországi önkéntes diák is, aki egy évig segíti munkájukat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.