Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2013. Június 26. 12:47, szerda | Helyi
Forrás: www.tatabanya.hu

Új kórházi szárny épül

Új kórházi szárny épül

A csaknem ötmilliárdos TIOP-pályázatnak köszönhetően új pavilon épül a Szent Borbála Kórház központi telephelyén.

A hosszú évek óta tervezett bővítés már javában tart, jelenleg a közműveket váltják ki. Az új, kétszáz ágyas belgyógyászati pavilon a tervek szerint jövőre készül el, de a falazatokat már ősszel láthatjuk.
A mentőautók között hatalmas munkagépek, megrakott teherautók szlalomoznak a szűk utakon, a régi főépület két oldalán zajló építési munkák miatt. Az egyes épületszárnynál, amely a régi főbejárat felől megközelíthető, most egy olyan stabil felületet építenek, amelyen a több tonnás cölöpöző gépek közlekedni tudnak. Miután a cölöpök a helyükre kerültek, utána tudják a kivitelezők a földet eltávolítani az alapozás mélységéig.
A pályázatot 2010 áprilisának végén nyerték el. A pályázat kétszáz új aktív ágy létesítését, a radiológia és a CT digitalizálását és egy MR készülék beszerzését tartalmazta. A megnövekedett ágyszámot a minisztérium jóvá is hagyta. Később azonban forráshiány miatt nem tudtak nyertest hirdetni a kivitelezési tenderen, így csúszhatott meg az építkezés megkezdése. A kettes számú épületszárny, amely a manuális pavilon mögött épül, munkálatai előrébb járna. Mivel ott kevesebb közmű futott, amelyet ki kellett váltani, már cölöpözni tudnak. A munkálatokkal mindkét szárnynál tartják a sávos ütemtervet.
Az építkezés zaja miatt a kórház türelmet kér a betegektől, hozzátartozóiktól. Emellett javasolják, hogy az építkezés miatti parkolási nehézségek miatt, aki teheti, a kórházon kívül hagyja az autóját.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.