Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2014. Október 09. 08:39, csütörtök | Helyi
Forrás: www.tatabanya.hu

Új munkahelyek a Sanminánál

Új munkahelyek a Sanminánál

Az amerikai tulajdonú Sanmina-SCI Magyarország Kft. az Új Széchenyi Terv Gazdaságfejlesztési Operatív program keretében 907 millió forintos beruházást hajtott végre városunkban.

A projekt célja komplex technológia-fejlesztés volt, új munkahelyek teremtésével egybekötve – tudtuk meg a beruházás alkalmából tartott sajtótájékoztatón, melyen jelen volt Schmidt Csaba polgármester is.A sajtótájékoztatón elhangzott: a projekt sikeres megvalósításához az Új Széchenyi Terv 189 millió forintos vissza nem térítendő támogatással járult hozzá, melyből 161 millió forint az Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alapjából, további 28 millió forint pedig a Magyarország Központi költségvetéséből származik. A fejlesztés eredményeként olyan új gépsorok beszerzése történhetett meg, amely a legmodernebb műszaki technológiát biztosítja a gyár számára. Így tovább növekedhetett az autóipar számára gyártott nyomtatott áramköri kártyák gyártókapacitása, mely a belföldi igényeken túl a legigényesebb uniós partnerek kiszolgálását is világszínvonalon lehetővé teszi. A megnövekedett gyártókapacitások kiszolgálása újabb csomagolási területek kialakítását is szükségessé tette, mely szintén ezen projekt keretében valósult meg. Az új gépsorok beszerzése szükségessé tette további 50 fő operátor alkalmazását, ezáltal segítve a régió foglalkoztatási helyzetét. A beruházásnak köszönhetően így az 50 új munkahely megteremtése mellett a Sanmina meg tudta őrizni az 1000 főt meghaladó dolgozói létszámát. A beruházás tavaly év végére befejeződött, a gépek kihasználása azóta is folyamatos. Idén szeptember közepére a gyár további 70 millió forintos önerős beruházást fejezett be, mely a gyár épületének külső és belső megújulását tette lehetővé. A bejárati, homlokzati részek átépítésén túl új dolgozói bejárat és porta, valamint egy különleges vendégfogadó rész készült el modern tárgyaló termekkel, és megújult az irodai rész légkondicionáló rendszere is, ezzel javítva az itt dolgozó kollégák komfortérzetét. A Sanmina tatabányai gyára így már minden szempontból készen áll arra, hogy az európai gyártási kapacitás iránt érdeklődő üzleti partnereknek egy olyan gyárat mutasson be, amely híven tükrözi a Sanmina világszínvonalú gyártási folyamatait. A vállalat célja újabb üzletek megszerzése, mely lehetőséget adhat további munkahelyek teremtésére is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.