Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2014. Július 10. 09:13, csütörtök | Helyi
Forrás: www.tatabanya.hu

Új nyílászárók az óvodában

Új nyílászárók az óvodában

Több mint hatvan külső nyílászárót cserélnek ki a Kodály Óvodában a nyári szünetben, a beruházás összértéke megközelíti a kilencmillió forintot

Tudtuk meg a helyszínen tartott sajtótájékoztatón Schmidt Csaba polgármestertől, aki elmondta: a héten még több olyan oktatási-nevelési intézménybe is ellátogat, ahol felújítási munkák zajlanak. A polgármester tájékoztatott: a munkálatok során harminc csoportszobai és ugyanennyi folyosói ablakot cserélnek ki, de új bejárati ajtót is kap az intézmény. Ennek köszönhetően a konyhai szárnyat kivéve az épület minden részében megújulnak a nyílászárók – hangsúlyozta a városvezető. A munkálatokat június utolsó hetében kezdték a szakemberek, és várhatóan már július végére el is készülnek a beruházással. A közel 9 millió forintos rekonstrukcióra azért volt szükség, mert az óvoda régi, fából készült külső ablakai és ajtajai már elöregedtek, így nem biztosítottak megfelelő légzárást, ami miatt a fűtés sem volt költséghatékony az intézményben. A munkálatok elvégzésével a környei Klinker Kft. szakembereit bízták meg. Ezen a héten polgármesteri teendőim mellet több intézménybe is ellátogatok, és tájékozódom a folyamatban lévő munkálatokról – tette hozzá Schmidt Csaba. A polgármester kiemelte: a külső nyílászárók cseréjén túl több fejlesztés is megvalósult az idén a Kodály Óvodában, az intézmény ugyanis összesen mintegy tízmillió forintot nyert az Óvodafejlesztés Tatabányán 2012 elnevezésű pályázaton. Az összeget szakmai továbbképzésre és eszközfejlesztésre fordították, melynek köszönhetően az óvodapedagógusok elsajátították a legmodernebb nevelési technikákat, az intézmény udvarán pedig új mászófalat építettek, mely alá modern ütéscsillapító burkolat került, de két homokozó is új takarófóliát kapott. Mint ismeretes, az idei évben 293 millió forintot költ Tatabánya a városi fenntartású intézmények felújítására. A polgármester elmondta: a két éve indult intézmény-felújítási program keretében városunk minden részében, majdnem minden intézményt érintenek a felújítási-karbantartási munkálatok, melyeket szinte teljes egészében helyi vállalkozók végeznek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.