Városlista
2024. július 26, péntek - Anna, Anikó

Hírek

2013. December 11. 15:48, szerda | Helyi
Forrás: www.tatabanya.hu

Újabb egészségkártyákat adtak át

Újabb egészségkártyákat adtak át

Tatabánya önkormányzata az Önkormányzati Egészségkártya Program második ütemében közel tizennégyezer egészségkártyát osztott ki a helyi lakosok és az önkormányzat által fenntartott intézmények dolgozói között az adományozó vállalatoknak köszönhetően.
A kártyák kiosztása alkalmából rendezett sajtótájékoztatón Schmidt Csaba polgármester elismeréssel szólt arról, hogy az adományozó vállalatok éltek a Dr. Card Egészségkártya nyújtotta előnyökkel, és ilyen formában is gondoskodtak a náluk dolgozó emberekről. A polgármester kiemelte: a kártya tulajdonosai ennek köszönhetően biztonságosabb, jobb ellátást kaphatnak veszélyhelyzet esetén – fogalmazott Schmidt Csaba, majd hangsúlyozta: külön öröm, hogy nem csak a város, hanem az itt lévő cégek és szervezetek is kiemelt figyelmet fordítanak a Tatabányán élők egészségére.Magyar Attila, Dr. Card alapítója kiemelte, a tatabányai egy gondoskodó önkormányzat, hiszen eddig összesen több mint 25 ezer kártyát osztottak ki az itt élőknek. Kutatási eredmények is bizonyítják, mennyire nagy szükség van arra, hogy minden gyermek és felnőtt rendelkezzen egészségkártyával, ami mögött felépült egy országos Kedvezményhálózat, amelyhez folyamatosan csatlakoznak közép- és kisvállalatok, és a Dr. Card egészségkártya tulajdonosoknak kedvezményt biztosítanak a vásárlásaikból. A cég vezetője emellett tájékoztatást adott arról, hogy az egészségkártyához tartozik egy Leletkezelő szolgáltatás is, amelynek segítségével bárki bankkártya szintű biztonsággal tárolhatja egészségügyi adatait, amely leegyszerűsíti, felgyorsítja és biztonságosabbá teszi a gyors és pontos diagnózis felállítását.A rendezvény díszvendége Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat Kommunikációs igazgatója volt, aki elmondta, ilyenkor, karácsony környékén érdemes belegondolni abba, hogy mindegy, milyen meglepetéssel készülünk az ünnepekre, az egészségnél nincs nagyobb ajándék, az egészségkártya kitöltésével pedig a tulajdonosok is egészségtudatosabbá válhatnak.
A Dr. Card Egészségkártya egy bankkártya nagyságú négyoldalas információs eszköz, amelyhez egy Interneten keresztül feltölthető Sürgősségi Modul kapcsolódik, ezek tartalmazzák tulajdonosa legfontosabb egészségügyi és személyes alapadatait, amelyek megléte hatékonyabbá teszi a sürgősségi betegellátás mindennapi munkáját. Egy esetleges baleset, rosszullét esetén akár életet is menthet az egészségkártya, hiszen a helyszínre érkező mentőorvosok azonnal megkapják páciensükről azon információkat, amely a csoportdiagnózis felállításához szükséges. Mindemellett főleg gyermekek esetében sokszor nehéz megtudni a szülők elérhetőségeit, ezért nyomozati munkától mentesíti a szakembereket.
A felelős adományozó vállalatok: T-Szol Tatabányai Szolgáltató Zrt., Grundfos Magyarország Gyártó Kft., Sanmina- SCI Magyarország Elektronikai Gyártó Kft., Becom Electronics Hungary Kft., Busz-Plusz Kft., Korall Számítástechnikai és Kereskedelmi Kft., CLEAR-SYSTEM Tisztítástechnikai Bt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.