Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2013. Április 17. 08:20, szerda | Helyi

Újabb műszerekkel gazdagodott a Szent Borbála Kórház

Újabb műszerekkel gazdagodott a Szent Borbála Kórház

Két precíziós csecsemőmérleg került az
intézmény birtokába 2013. április 17-én.

Az adományozás alkalmából rendezett műszerátadón Nagy István elnökadta át az eszközöket a kórházat képviselő dr. Lőke János mb. főigazgatónak, és dr. Czelecz Zsuzsannánaka Csecsemő- és gyermek Osztály osztályvezető főorvosának.Nagy István elnök elmondta: az Országos Egyesület a Mosolyért Közhasznú Egyesület immáron hetedik éveteszi szebbé és élhetőbbé az arra rászoruló gyermekek mindennapjait. Kampányuk célja, hogy országosan többkórház gyermekosztályának juttassanak el létfontosságú egészségügyi készülékeket. A Tatabányai Szent BorbálaKórháznak harmadik alkalommal nyújtanak segítséget. Támogatóik segítségével sikerült már átadniuk egy különlegesvérnyomásmérőt, valamint légzésfi gyelő készülékeket közel egymillió forint értékben.

Idén CzeleczZsuzsanna főorvos asszony kérésének eleget téve két darab speciális csecsemőmérleget adományoztak az intézménynek.Ezek a készülékek nem csak hogy gramm pontossággal mérnek, hanem hosszúság mérésére is alkalmasak.Számos olyan más tulajdonsággal is rendelkeznek, amivel egy hagyományos csecsemőmérleg nem,joggal mondhatjuk hogy ezt a típusú csecsemőmérleget bátran hívják a mérlegek mercédesének. A külföldi beszállítótólbeszerzett eszközök értéke egyenként negyedmillió forint.Az utóbbi 5 évben az osztály eszköz és műszerfejlesztésére önerőből mintegy 23 millió Ft-ot fordított az intézményvezetése, ezek a beruházások csak kis szeletét fedik le a szükségleteknek. Örvendetes, hogy jó néhány civilszerveződés átérzi a kórházak nehéz gazdasági helyzetét, és gyűjtésükkel, adományaik révén hozzájárulnak kisbetegeink ellátásának komfortosításához.Az átadási esemény tanúbizonyságul szolgál a támogatók számára, hogy a felajánlott összegek valóban jó helyrekerülnek, s egyúttal megköszönjük segítségüket is – fejezte ki köszönetét dr. Lőke János megbízott főigazgató.
Az átadás helyszíne: Szent Borbála Kórház Gyermekosztály
Tatabányai Dózsa Gy. út 77. „L” épület 2. emelet
Átadás időpontja: 2013. április 17.(szerda) 08:30
Az Egyesület tevékenységéről bővebben a www.mosolyert.hu oldalon olvashatnak az érdeklődők.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.