Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2014. Szeptember 11. 12:45, csütörtök | Helyi
Forrás: www.tatabanya.hu

Újabb térfigyelő kamerák városunkban

Újabb térfigyelő kamerák városunkban

Tovább bővül a térfigyelő kamerarendszer a megyeszékhelyen, így a jövőben a korábbi 32 helyett 63 kamera szolgálja a közbiztonság megőrzését.

Az új beruházás során Újvárosban, Kertvárosban és Óvárosban is telepítenek kamerákat – mondta el Schmidt Csaba az egyik helyszínen a Mártírok útján. A sajtótájékoztatón részt vett Bagó Attila önkormányzati képviselő, a Bűnmegelőzési és Közbiztonsági Bizottság elnöke is.
Napjainkban a közbiztonság megőrzésének legkorszerűbb módja a kamera rendszerek telepítése, hiszen a közterületek képeinek közvetítésével, folyamatos figyelemmel követhetők az ott történtek – mondta el Schmidt Csaba, hangsúlyozva: a meglévő térfigyelő rendszernek köszönhetően már eddig is sok esetben sikerült bűncselekményeket megelőzni, elkövetőket beazonosítani, továbbá szabálysértési eljárásokat indítani. A rendszer a tapasztalatok alapján kimutathatóan segíti a prevenciós és a felderítő munkát.

A polgármester ismertette, hogy Újvárosban nyolc, Kertvárosban pedig további két darab, 360 fokban látó kamerát szerelnek fel a közeljövőben a szakemberek, így a két városrészt összesen negyvenkettő kamera teszi biztonságosabbá. Újvárosban jelenleg 23 kamera működik, ebből hét 360 fokban látó, illetve 16 rögzített kamera. A már meglévő térfigyelők mellé a tervek szerint a Béla király körtér 1. és 16. számú épület előtti közvilágítási oszlopra, a Vértes Agorája épületének sarkára, a Mártírok útja 29. és 53. számú társasház sarkára, Győri út 16/B épület tetejére, a Rákóczi út és a Győri út kereszteződésébe, illetve a Komáromi út és a Töhötöm vezér út kereszteződésébe kerül kamera, melyeket szintén csatlakoztatnak a központi figyelő rendszerhez. Schmidt Csabától megtudtuk: Kertvárosban most öt darab, 360 fokban látó, és négy darab rögzített kamera működik. A bővítéskor a Verebély László utca 46. számú, illetve a Dr. Vitális István utca 31. számú épületére helyeznek ki 360 fokos panoráma térfigyelő kamerát. Ezeknek a kameráknak a képeit ugyancsak a rendőrség diszpécser központjában figyelik, így szükség esetén a helyszínre küldhetik az intézkedő rendőr- vagy közterület-felügyelői járőrt.

A polgármester elmondta, hogy a „Hagyomány és megújulás Óvárosban” elnevezésű városfejlesztési projekt részeként elkezdődik az óvárosi térfigyelő rendszer kiépítése. Az első ütemben - ebben az évben - a Ságvári úton öt kamerát helyeznek ki, a második ütemben a Május 1. parkban és a Gál lakótelepen hét darab új térfigyelő kamera lesz. Felsőgallán „A közbiztonság növelését szolgáló önkormányzati fejlesztések támogatása” című pályázat keretében kilenc térfigyelőt telepítenek a kiemelt forgalmú utcákba, az évszak utcákba és Hatos-telepen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.