Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2014. Április 23. 09:12, szerda | Helyi

Újabb világkupa érmes környei pálinkák

Újabb világkupa érmes környei pálinkák

A 2012-es bronz-, majd a tavalyi két ezüst- és egy bronzminősítés mellé újabb két ezüstöt nyert el a környei Méri János a III. Pálinka, Gyümölcs, és Borpárlat Világkupán.

Komárom-Esztergom megyéből rajta kívül még a tatai Móró István fekete ribizli pálinkája szerepelt sikerrel, ő bronzminősítést szerzett.
A hétvégi gyulai pálinkafesztiválon hirdette ki a szakmai zsűri az idei Pálinka, Gyümölcs, és Borpárlat Világkupa, benne a XV. Kisüsti Pálinka Fesztivál pálinkaversenyének eredményeit. A rangos megmérettetésre ezúttal hat országból, 205 kereskedelmi főzdéből, bérfőzetőtől és magánfőzőtől 639 pálinka érkezett, s az ítészek igen szigorúan mérték a pontszámokat, hiszen míg tavaly a minták 65%-a nyert el valamilyen minősítést, idén csupán 43%-a.
A rendezvényen ugyanakkor azt is megállapították, hogy évről-évre ízletesebb pálinkák készülnek, köszönhetően például a nemes versengések konzultációinak, a megszívlelt szakmai tanácsoknak, s hogy egyre többen igénylik a minőségi pálinka kifőzetését.
A környei Méri János idén két újabb ezüstminősítéssel gyarapította világkupa érmeinek számát. A zsűri a Környei Tell Vilmos (Vilmoskörte – Piros Vilmos), valamint a Környe kincse (Szőlőpálinka – Irsai Olivér) elnevezésű pálinkáit rangsorolta az aranytól csupán két ponttal elmaradó fokozatra. A gazda úgy véli, hogy a kiváló minőségű pálinkának – természetesen a pontos, lelkiismeretes munkavégzés mellett – egyetlen titka van, az pedig az érett, ép és egészséges gyümölcs.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.