Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2016. Április 27. 09:58, szerda | Helyi

Újra működik a tatabányai Szent Borbála ivókút

Újra működik a tatabányai Szent Borbála ivókút

A téli szünet után kedden újra megnyitották a friss karsztvizet adó Szent Borbála ivókutat Tatabányán.

Az Északdunántúli Vízmű Zrt. által szervezett eseményen dr. Jelen Tamás vezérigazgató bejelentette, májusban megkezdi működését a társaság megújított Szociális Alapítványa.

A Szent Borbála névre keresztelt patinás ivókutat még 2015 szeptemberében adták át, mára a város szimbóluma lett. Akárcsak a Tatán található Platán forrást, ezt a kutat is az Északdunántúli Vízmű Zrt (ÉDV Zrt.) üzemelteti, folyamatosan vizsgálva az ivóvíz minőségét. A téli időszakban az elfagyás megelőzése érdekében lezárják, de a mai napon újra megnyitották, hogy mindenki számára elérhető legyen a kiváló minőségű vizet adó kút.

A sajtóeseményen arról is szó esett, hogy májusban megkezdi működését a szolgáltató megújított Szociális Alapítványa, melyet az Északdunántúli Vízmű Zrt. és a cég Munkahelyi Szakszervezete alapított azzal a céllal, hogy a szociálisan rászoruló dolgozóit, nyugdíjasait támogassa.

A társaság jelenleg 84 településen 310 ezer fő részére biztosítja az ivóvízellátást, valamint 72 településen mintegy 285 ezer ember veszi igénybe a szennyvíz üzemeltetését. Szolgáltatási területén főként karsztvízbázisokból és kisebb mértékben parti szűrésű vízbázisból származik a szolgáltatott ivóvíz. Mint a régió meghatározó környezetvédelmi szolgáltatója, felelős állami vállalatként az ÉDV Zrt. fontosnak tartja, hogy – edukatív kampányok, és közösségi programok keretében – folyamatosan tájékoztassa a lakosságot a vízfogyasztás előnyeiről, felhívja kicsik és nagyok figyelmét a környezettudatos vízfelhasználás fontosságára.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.