Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2016. November 06. 00:00, vasárnap | Helyi
Forrás: tatabánya

Újra Pályaválasztási Kiállítás Tatabányán

Újra Pályaválasztási Kiállítás Tatabányán

A Kormányhivatal az elmúlt évek gyakorlatához hasonlóan, az idei évben is megrendezi a Pályaválasztási Kiállítást, ami a nagy érdeklődés miatt 2016-ban már három napon át várja a látogatókat.

A rendezvény időpontja és helyszíne:
2016. november 10-12. (csütörtök-péntek-szombat)
Földi Imre Sportcsarnok, Tatabánya

A kiállítás nyitva tartási rendje:
2016. november 10-11. (csütörtök- péntek) 09.00-17.00
2016. november 12. (szombat) 09.00-12.00

A rendezvényen bemutatkoznak a térség középfokú oktatási, illetve felnőttképzést folytató intézményei, közel 60 kiállító részvételével, ahol személyesen lehet tapasztalatot szerezni és ismereteket bővíteni egy-egy szakma követelményeiről, egy-egy iskola légköréről.

Fontos, hogy a pályaválasztás előtt álló fiatalok megismerhessék a hagyományos szakmák, foglalkozások mellett azokat az új szakmákat is, amelyeket a technika fejlődése, az átalakult gazdasági szerkezet következtében, valamint a megyénkbe települt nemzetközi cégeknek köszönhetően jelennek meg a foglalkoztatási piacon.

A jó döntéshez sok információra van szükség, ezért az idei kiállításon is készülünk a „szakma-sziget" bemutatóval. Az érdeklődő fiatalok a helyszínen megismerkedhetnek különböző munkáltatók által bemutatott foglalkozásokkal, megláthatják, hogy mit takar egy-egy szakma a gyakorlatban.

A kiállítás időtartama alatt a diákok különböző szolgáltatásokat vehetnek igénybe, így például pályaválasztási teszteket tölthetnek ki, részt vehetnek pályaválasztási pszichológiai és grafológiai szaktanácsadáson, de kipróbálhatják ügyességüket is a kialakított kerékpáros KRESZ tanpályán.

A kiállításon az érdeklődő fiatalok idén is jelentkezhetnek üzemlátogatásra („szakma-túrára") annak érdekében, hogy a gyakorlatban is láthassák a termelés menetét, a különböző foglalkozásokat.

A középiskolák további információs anyagokkal népszerűsíthetik iskolájukat, az indítani kívánt szakokat a www.palyakep.hu önálló weblapunkon.

A kiállítás hangulatát a középfokú iskolák diákjainak kulturális műsorai színesítik. A Pályaválasztási Kiállításon való részvételre tisztelettel meghívjuk a megye általános iskoláinak 8. osztályos tanulóit, az iskolák igazgatóit, pályaválasztási felelőseit, pedagógusokat és az érdeklődő szülőket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 17. 08:02, szerda | Bulvár

Több mint negyven magyarországi turista került kórházba ételmérgezési tünetekkel Romániában

Egy 44-tagú magyarországi turistacsoport, egy idegenvezető és két buszsofőr került kórházba Romániában ételmérgezési tünetekkel, miután herkulesfürdői szálláshelyükön ettek - közölte kedden az Adevarul hírportál.