Városlista
2024. július 26, péntek - Anna, Anikó

Hírek

2014. Február 01. 19:11, szombat | Helyi
Forrás: www.tatabanya.hu

Ünnep a Szent Erzsébet Óvodában

Ünnep a Szent Erzsébet Óvodában

Ünnepi műsor kíséretében áldotta meg Spányi Antal megyéspüspök a felújított Bánhidai Szent Erzsébet Óvodát.

A szertartáson és az azt követő ünnepségen részt vett Schmidt Csaba polgármester, dr. Kancz Csaba és Bereznai Csaba alpolgármester is.- Nem csak az épületre kérjük Isten áldását a mai napon, hanem arra az életre is, amellyel ezeket a falakat megtöltjük – fogalmazott a megyéspüspök. A szertartás után Aradvári Mihályné óvodavezető köszöntőjében felvázolta az intézmény történetét, a kezdetektől napjainkig. - Várva várt nap ez a mai, hiszen 4-5 éve megálmodott terveink megvalósulását ünnepelhetjük most. 2010-ben egy pályázat kapcsán kezdtünk el gondolkodni azon, hogy a Nagy László „Laci bácsi” címzetes prépost, plébános atya által 20 évvel ezelőtt megálmodott és létrehozott óvodát továbbálmodjuk és felújítsuk úgy, hogy még jobban szolgálja gyermekeink igényeit – mondta az intézményvezető. A Tóbiás Tamás építész által megtervezett beruházás első üteme 2012-ben valósult meg. A következő évben a 125 milliós beruházást Tatabánya önkormányzata 20 millió forinttal támogatta, ennek köszönhető, hogy a szerkezetkész állapot helyett a teljes beruházás valóra válhatott. A köszöntő után az intézmény óvodásai ünnepi műsorral kedveskedtek a megjelenteknek, majd Nagy László címzetes prépost, plébános atya zárszavát hallgathatták meg a jelenlévők.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.