Városlista
2024. július 26, péntek - Anna, Anikó

Hírek

2013. December 09. 09:32, hétfő | Helyi

Ünnepi díszben Környe karácsonyfája

Ünnepi díszben Környe karácsonyfája

Angyalkák, hóemberek, csillagocskák, aranyosan fénylő masnik, színes ajándékdobozok készültek szombat délután a Művelődési Házban a gyerekek, anyukák, apukák, nagymamák szorgoskodásának köszönhetően

Elérkezett Advent második hétvégéje, azaz, a falu karácsonyfájának ünnepi díszbe öltöztetése.
A majdnem 8 méteres, gyönyörű ezüstfenyő 25 esztendeig ékesítette Anda Károlyné kertjét, s a család idén úgy határozott, felajánlják a falu számára, így mostantól Környe központjában hirdeti, hogy hamarosan elérkezik a szeretet ünnepe. Az örökzöldre Friedrich Gyula irányítása mellett jó 60 méternyi fényfüzér került, s megszámlálhatatlan csodaszép dísz, melyeket a fogvacogtató hidegben még a legkisebbek is lelkesen és izgatottan aggattak a tűlevelekre.
A községben évek óta hagyomány, hogy helyiek ajánlják fel a fenyőfákat, melyek később különböző helyszíneken tündökölnek ünnepi díszben. Az önkormányzat felhívására idén is számosan jelentkeztek. Pachl Béla rövid tűlevelű ezüstje a templomban, míg Wéber Ferencné normand fenyője a Művelődési Ház színpadán ölti magára a karácsonyi díszeket, s a felajánlott örökzöldekből jut az általános iskolába és az óvodába is.
Az adventi programok természetesen folytatódnak, hiszen december 14-én délután 2 és fél 5 között a Környei Vackor Óvoda és Bölcsőde, valamint a Művelődési Ház karácsonyi szöszmötölőre (ajándékok, dekorációk készítése) várja a gyermekeket, szülőket, nagyszülőket. Ugyanezen a napon a Környei Katolikus Karitász szervezi meg a már hagyományos Karácsony előtti tartós élelmiszergyűjtését a rászorulók részére. Az adományokat a szervezet szombaton 15 és 17 óra között gyűjti a Katolikus templom sekrestyéjében. Másnap, Advent harmadik vasárnapján, december 15-én, a szentmise után, 12 és 14 óra között „krumpliebédre” várja szeretettel a Karitász a Közösségi és Tájházban azokat a jóakaratú és nem csak hívő embereket, akik aznapi ebédjük árát felajánlják hátrányos helyzetű testvéreiknek.
Karácsonyi ráhangoló vár mindenkit december 15-én 10.30-tól a Római Katolikus Templomban, ahol a Madrigál Énekegyüttes nyújtja át karácsonyi dalokból készített szeretetcsokrát Saltzer Géza vezetésével. A koncert résztvevőinek adományait az egyházközség a Környei Katolikus Karitász számára ajánlja fel, amely idén is szeretné megszépíteni a rászoruló testvérek ünnepét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.