Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2012. Október 24. 14:24, szerda | Helyi

Változások a Bursa Hungarica Ösztöndíjrendszerben

Változások a Bursa Hungarica Ösztöndíjrendszerben

A Tatabánya Megyei Jogú Város Közgyűlésének szeptemberben meghozott döntése alapján, az önkormányzat 2013. évben ismét csatlakozik a Bursa Hungarica felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszerhez.

A fiatalok pályázataikat 2012. november 23-ig nyújthatják be a Polgármesteri Hivatal illetékes munkatársához.
A Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer célja az esélyteremtés érdekében a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok felsőoktatásban való részvételének támogatása – tudtuk meg Schmidt Csaba polgármestertől, a sajtó képviselőinek tartott tájékoztatón.
Bereznai Csaba alpolgármester arra hívta fel a figyelmet, hogy a korábbiakhoz képest változás történt a pályázat beadásának folyamatában. Az idei évben a Bursa Hungarica Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszerében - EPER-Bursa rendszer – pályázói regisztráció szükséges. Ezt a https://www.eper.hu/eperbursa/paly/palybelep.aspx.oldalon tehetik meg az ösztöndíjra pályázók.
A városi költségvetése 5,2 millió fordít erre, így a többi támogatással együtt mintegy 200 hátrányos helyzetű fiatal kaphatja meg az ösztöndíjat. A regisztrációt követően nyílik lehetőség a pályázati adatok feltöltésére a csatlakozott önkormányzatok pályázóinak. A személyes és pályázati adatok feltöltését követően a pályázati űrlapot kinyomtatva és aláírva a települési önkormányzatnál kell benyújtaniuk a pályázóknak. A pályázat csak a kiírásban meghatározott mellékletekkel együtt érvényes. A pályázati kiírásban meghatározott valamely melléklet hiányában a pályázat formai hibásnak minősül. A pályázatot a lakóhely szerint illetékes települési önkormányzat Polgármesteri Hivatalánál - 2800 Tatabánya, Népjóléti Iroda, 2. emelet 203. szoba, ügyintéző: Schatz Andrea - kell benyújtani november 23-ig.
A Bursa Hungarica egy többszintű támogatási rendszer, amelynek pénzügyi fedezeteként a települési önkormányzatok által nyújtott támogatás mellett, a megyei önkormányzatok által nyújtott támogatásból és a felsőoktatási intézményi támogatásból áll össze. Az elbírálási feladatokat az ösztöndíjpályázathoz csatlakozó települési és megyei önkormányzatok látják el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 21. 08:25, vasárnap | Belföld

Levelet kaptak a friss diplomások a miniszterelnöktől

Az érettségiző diákok után most a diplomások kaptak miniszterelnöki köszöntőt - írta a Magyar Nemzet online (MNO) szombaton.