Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2012. Április 23. 11:21, hétfő | Helyi

Városi Egészségnap

Városi Egészségnap

A Komárom-Esztergom Megyei Tehetséggondozó és Léleksegítő Alapítvány, a Segítőkéz Alapítvánnyal és sok civil szervezettel közösen szervezte meg a Tatabánya Városi Egészségnapot, a Béla Király Körtéri Közösségi Házban.

„Könnyebb megelőzni, mint meggyógyítani egy betegséget.” – kezdte köszöntőjét Bereznai Csaba alpolgármester, a városi egészségnapon. Ezek a rendezvények arra is jók, hogy változtassunk gondolkodásunkon, miszerint érdemes elmenni a szűrővizsgálatokra és megelőzni a betegségeket, nem csak akkor fordulni segítséghez, ha már betegek vagyunk. – szólt a megjelentekhez az alpolgármester. Továbbá hozzátette: nagy szerepe van a médiának, a szociális intézményeinknek és a családnak is abban, hogy jó példával járjanak a fiatalabb nemzedék előtt és felhívják gyermekeink figyelmét is az egészségmegőrzés fontosságára és lehetőségeire. Bereznai Csaba alpolgármester is legkisebb gyermekével érkezett az egészségnapra, aki érdeklődve nézett körbe és hallgatta édesapját, aki a véradás fontosságáról mesélt neki.
„Az önkéntesség és az összetartozás jegyében zajlik az egészségnap, mert a civil szervezetek minden vizsgálatot ingyen biztosítanak a megjelenteknek.” – fogalmazott Pál Istvánné, az Alapítvány titkára. Többek között azt is elmondta: évente többször, a város más-más pontjain szerveznek ehhez hasonló egészségnapot, immáron sokadik alkalommal. Ezeken az egész napos rendezvényen egészségügyi szűrésekre van lehetőség, mint a vércukor- és koleszterin mérés, légzésfunkció vizsgálat, hallás- és látásvizsgálat, vastagbélrák szűrés, vérnyomásmérés. A hagyományos gyógymódok mellett az alternatív gyógymódokat is meg lehet ismerni. Lehetőség van véradásra is és a gyermekeknek is szerveztek programokat. Amíg a szülők, nagyszülők szűrővizsgálatokon vesznek részt, addig a fiatalabbaknak a Bázis Gyermek és Ifjúsági Egyesület játszóházat üzemeltet és az Otakuk Ifjúsági Csoport arcfestéssel kedveskedik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 19. 08:17, péntek | Belföld

Csányi Sándor csalódott, de nem tartja kudarcnak az Eb-t