Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2012. Június 27. 09:27, szerda | Helyi
Forrás: www.tatabanya.hu

Városi elismerések

Városi elismerések

Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése hosszú évek óta méltó módon ismeri el azokat a személyeket, szervezeteket, akik tevékenységükkel hozzájárultak a város fejlődéséhez, jó hírének növeléséhez, értékeinek növeléséhez.
A díjak adományozására javaslatot tehet bármely magánszemély, vagy szervezet,melyet írásban a polgármesterhez kell benyújtani. Ennek a javaslatnak tartalmaznia kell, a kitüntetésre javasolt személy, szervezet nevét, címét, és az elismerni kívánt tevékenység részletes ismertetését. Az idei évben, június 30-ig van lehetőség javaslatot tenni, hogy kit gondolnak a legméltóbbnak az elismerésekre.

„Tatabánya Megyei Jogú Város Díszpolgára” cím olyan kiváló személyiségnek adományozható, aki a megyeszékhely fejlesztésében, társadalmi, tudományos, művészeti és egyéb téren kimagasló érdemeket szerzett, és maradandó alkotásokkal segítette a város előrehaladását és tekintélyének növelését. Gazdag életművével a magyar nép, vagy a világ gazdasági és szellemi gyarapodását, a békét és az egyetemességet kimagaslóan szolgálta, és e tevékenységével kapcsolódott Tatabányához.

Az „Ezüst Turul Díj”-ra olyan személyek jelölhetőek, akik gazdasági, társadalmi tudományos, oktatási, művészeti, művelődési, sport, műszaki, közigazgatási, vagy városfejlesztési szakterületen a város értékeit gazdagították.

A „Tatabánya Kultúrájáért Díj” olyan szervezetnek, személynek adható, aki (amely) Tatabánya városban kiemelkedő kulturális , művészeti, közművelődési és közgyűjteményi tevékenységet folytat.

Szabó Ignác-díj” adományozható olyan személynek, aki Tatabányán orvosként, vagy egyéb egészségügyi területen dolgozóként, illetve a város hátrányos helyzetben lévő lakosainak szociális ellátásában kiemelkedő színvonalú teljesítményt nyújtott. A díj szervezet, intézmény számára is odaítélhető.

Solymos Mihály – díj”-at kaphat az a személy, aki a tatabányai bányászat hagyományai emlékeinek felkutatásában, megőrzésében és ápolásában mutatott, vagy mutat fel kimagasló eredményeket.

„Évgyűrű Díj” –ra lehet felterjeszteni azon időskorú személyt vagy időskorúakból álló szervezetet, aki (amely) a saját korosztálya számára ért el jelentős eredményeket és országos szinten is öregbítette Tatabánya idős korosztályának hírét, valamint a múltban olyan tevékenységet végzett, amellyel napjainkban is érdemben befolyásolja az idős korosztály boldogulását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 19. 08:17, péntek | Belföld

Csányi Sándor csalódott, de nem tartja kudarcnak az Eb-t