Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2014. Június 05. 09:46, csütörtök | Helyi

Városi kerékpáros nap Tatabányán

Városi kerékpáros nap Tatabányán

Tatabánya Megyei Jogú Város, Tatabánya Városi Szabadidősport Szövetség és a Tatabánya Pont szervezésében Környezetvédelmi Világnapot és Városi Kerékpáros napot tartanak június 7-én, szombaton a Jubileum parkban

A Környezetvédelmi Világnap programjai:
10.30 és 13.30 óra között játékos sport akadályverseny várja a programon részvevőket a Tatabánya Városi Szabadidősport Szövetséggel (regisztrálni a helyszínen lehet.) A regisztrált versenyzők a táv teljesítése után gyümölcsöt kapnak, a regisztrációs szelvények nyereménysorsoláson vesznek részt.
10.00 és 14.30 óra között interaktív standokon szerezhetnek zsetonokat a látogatók (a jutalomzsetonokat értéktárgyakra lehet beváltani: kifesthető kerámiákat, irodaszereket, játékokat, ajándéktárgyakat kaphatnak, akik beváltják a zsetonjaikat.) A következő standokon, programokon lehet majd „játszva” zsetonokat szerezni: Vízkóstolás az Északdunántúli Vízmű Zrt-vel; erdészeti ismeretek a Vértesi Erdő Zrt-vel; tudatos hulladékgazdálkodás a Vértes Vidéke Kft-vel a T-SZOL Csoport tagja); a Tatabánya Járási Népegészségügyi Intézet egészségügyi standja; energiahatékonysági stand a MTESZ KEM-i Egyesületével; klímaváltozási stand a Tatabányai Klímakör Közhasznú Egyesülettel; Zöld stand a Zöld Sziget Kör Természetvizsgáló Közhasznú Egyesülettel; kenuzás a Tatabányai Vízitúra Clubbal a Csónakázó tavon; a Száz Völgy Természetvédelmi Egyesület természetvédelmi standja; játékos interaktív feladatok, mondák a Regélő Gerecse Hagyományőrző Egyesülettel. 14:00 órakor lezárják a sportversenyt, és elkezdődik a nyereménysorsolás. Bővebb információ:www.tatabanya.hu /környezetünkmenüpont.
A Városi Kerékpáros Napon 08:00 és 18:00 óra között várják a bringásokat egy 30 km-es túrára a szervezők. Nevezni a helyszínen lehet, a mezőny szintén a Jubileum parkból rajtol. A nagyjából 30 km-es táv teljesítésére 6 óra áll a résztvevők rendelkezésére a Tatabánya, Jubileum park - Kertvárosi körforgalom – Által – ér völgyi kerékpárút –Tata, Tatabánya, Jubileum park útvonalon. Az eseményen teljesíthető a „Tatabánya Kerékpáros Túrázója” pontszerző túrasorozat Tatabánya – Vértesszőlős - Tata túra útvonala is. A legjobban „mozgósító” 1-3. helyezett iskola az önkormányzat által felajánlott 90-60-30 darab „Mi Mozinkba” szóló belépőjegyet kap. Minden résztvevő, a tatai Kastély téren lévő fordítóállomásnál az egészséges táplálkozással kapcsolatos kérdés megválaszolásával „egészség-fillért” szerezhet, amelyet beválthat fényvisszaverő karpántra / mellényre, vagy egy cukormentes üdítőitalra a tatabányai Jubileum parki büfében. Bővebb információ:www.facebook.com/bringavaroswww.tbsport.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.