Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2018. Április 24. 00:00, kedd | Helyi

Vászonfotók effektezett fényképekből

Vászonfotók effektezett fényképekből

Néhány kattintásból egy teljesen átlagos képből egyedi, kreatív végeredmény születhet. Ehhez nem kell szakértelem, csak némi képszerkesztő program ismerete szükséges.

Nemcsak Photoshop-ot használhatunk, számos más ingyenes program áll rendelkezésünkre, amit kipróbálhatunk a képek szerkesztéséhez. Amennyiben van egy képünk, melyhez kedves emlékek kötődnek, de a fotó nem sikerült túl jól, ugyanakkor különlegesebbé varázsolnánk a képet, számos lehetőségünk adódhat erre. Az egyszerű effektek segítségével tehetjük egyedivé saját, vagy az internetről letöltött képeinket.

Az egyik legegyszerűbb módja egy-egy kép megváltoztatásának a fekete-fehér, vagy szépiává való átalakítása. Érdekesebb végeredményt érhetünk el, ha a kép élénkebb elemét meghagyjuk eredeti színében. A piros, sárga vagy kék szín, amely vibrál, vonzza a tekintetet, új életre kel a szürke árnyalatok között. Egy jól megválasztott kiemeléssel erőteljes hatás érhető el, így a vászonképünk még látványosabb lesz. Egy-egy színt lecserélhetünk a képen, így egyedi hatása lesz a képnek. Például a zöldet könnyedén kékké módosíthatunk, de ha csak erősebbé, élénkebbé szeretnénk tenni valamelyik színt, akkor azt is megtehetjük. Ha szemszínünk jellegzetes színű, adott esetben rikító zöld, viszont ezt a fénykép nem adja vissza, akkor képszerkesztővel változtathatunk. Ezzel az eljárással akár a képek hátterét is módosíthatjuk, amellyel egy teljesen új dolgot hozhatunk létre. Ha az eredeti színekkel meg vagyunk elégedve, de ha fakónak találjuk az árnyalatokat, azon úgy segíthetünk, hogy a kontraszton emelünk egy keveset.

Ha a képbe még több életet szeretnénk vinni, akkor a foto filtereket ajánlatos kipróbálni, amellyel egyedi hangulatot kölcsönözhetünk képeinknek. Módosíthatjuk az összhatást fényhatásokkal is, de a színek egyensúlyával is kedvünkre variálhatjuk a fotókat. Amíg a kívánt hatást el szeretnénk érni, bátran kísérletezzünk, a lehetőségek száma végtelen. Figyeljünk arra, hogy egy másolatunk legyen a fényképről, ha a végeredménnyel mégsem lennénk megelégedve, meglegyen az eredeti kép. Ez a lehető legegyszerűbb, leggyorsabb lehetőség arra, hogy saját ízlésünk szerint alakítsunk egy képet, de ezen effektek segítségével izgalmas eredmények születhetnek.

Ha másra bíznád a szerkesztést, fordulj bizalommal a VászonképSzalon csapatához, akik segítenek neked a megfelelő eredmény elérésében, azaz elképzelésed megvalósításában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 17. 08:02, szerda | Bulvár

Több mint negyven magyarországi turista került kórházba ételmérgezési tünetekkel Romániában

Egy 44-tagú magyarországi turistacsoport, egy idegenvezető és két buszsofőr került kórházba Romániában ételmérgezési tünetekkel, miután herkulesfürdői szálláshelyükön ettek - közölte kedden az Adevarul hírportál.