Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2012. Április 23. 13:59, hétfő | Helyi
Forrás: www.tatabanya.hu

Virágh néni napsütött élete

Virágh néni napsütött élete

Mányon született, majd ’64-től első lakóként a Kós Károly úti lakóházba költözött Margit néni, akit születésnapján a körzet képviselője, Bereznai Csaba alpolgármester látogatott meg

A kilencven éves Virágh Imréné hálát ad a sorsnak, hogy kicsi, de annál szeretni valóbb családban élhet. Sok komoly problémát, a második világháborút, első férjét, majd a csecsemőhalálban elhunyt elsőszülött fia elvesztését túlélt szépkorú egyetlen fiúgyermekkel és két csodás unokával büszkélkedhet. Kezdetben a TSZ-ben, majd konyhán dolgozott Margit néni, aki második férjét a tröszti konyhán „főzte ki magának” – fogalmazott az ünnepelt. Úgy véli a nehézségek után élete második felében „rá sütött a nap”. A szépkorú egyedül él, de a fővárosban élő rokonai folyamatosan gondoskodnak róla, beszereznek neki mindent, és szeretetből sincs hiány. Margit néni nap, mint nap lejár a piacra, ahol ismerősökkel találkozhat, beszélgethet, megoszthatja mindennapi gondjait. Délutánjai olvasással, rejtvényfejtéssel telnek, és hímezni is szeret. Gondozott újvárosi otthonát színes virágmintákkal hímzett terítők és goblenek díszítik. Büszke arra, hogy szemüveget csak olvasásra használ és gyógyszert egyáltalán nem szed, ez adja egészségének fő alapját. Fiának és menyének közös örömében másnap családja többi tagjai is osztozhat, akkor tartják a születésnapi összejövetelt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 19. 08:17, péntek | Belföld

Csányi Sándor csalódott, de nem tartja kudarcnak az Eb-t