Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2012. Szeptember 24. 14:39, hétfő | Helyi

Vissza a természetbe!

Vissza a természetbe!

Tatabánya egyik kedvelt kirándulóhelyen, a Vértesben rendezték meg - a középkorban még lakott településen - a II. Csákányos-pusztai Játékokat.

A szervező Petőfi Tömeg- és Szabadidősport Egyesület (PTSE) sok programot kínált az ideérkezőknek. Az eseményt Turainé John Katalin önkormányzati képviselő nyitotta meg. Többek között elmondta: különleges ez a rendezvény, hiszen kinn van a természetben, s bizakodásának adott hangot, hogy emberek figyelme ismét a természet felé fordul. Meglátása szerint a felnövekvő generációnak, a gyerekeknek, át kell adni a természet szeretetét, felhívni a figyelmüket annak védelmére. Az itteni programokból a közösség megismerheti múltját, s ez alapot teremt a jelen megéléséhez és a jövő tervezéséhez - fogalmazott a felsőgallai önkormányzati képviselő. A megyei rehabilitációs intézmény fogyatékkal élők tánccsoportjának produkciója után karatésok tartottak bemutatót, majd következett, az Erdő Meséi a Turul Óvoda óvónőinek Fabula Színház csoportja előadásában. Az Árpád Gimnázium Szálka Stúdiójának amatőr színjátszói IV. Béla király viszontagságos kalandjait mutatták be vásári komédia formájában. Eközben a vásártéren kerámiakészítéssel, a vadászat rejtelmeivel, íjászattal ismerkedhettek, foglalatoskodhattak a látogatók. Az érdeklődők a nap folyamán a közelben lévő Árpádkori templomromról is hallhattak előadást, ahol a Tatai Esterházy Kórus is fellépett. Az egész napos rendezvényen mintegy száz önkéntes dolgozott. A "Gyere kerékpárral, nyerj kerékpárt!" akciót is tartottak azoknak, akik kerékpárral érkeztek Csákányos-pusztára.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.