Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2014. November 11. 14:04, kedd | Helyi

Visszatértek a halálos buszbaleset helyszínére

Visszatértek a halálos buszbaleset helyszínére

A rendőrség és társszervei a halálos áldozatot is követelő buszbaleset helyszínén egyeztettek.

Rendőrök, közlekedésbiztonsági szakemberek egyeztettek a közlekedésbiztonság fokozásáról, a balesetek megelőzéséről 2014. november 11-én. Az együttműködők helyszínként azt a tatabányai vasúti átjárót választották, ahol 2014. október 20-án halálos közúti közlekedési baleset történt.
A résztvevők jobbító szándékkal érkeztek a forgalmas útszakaszhoz. Számba vették, melyek azok a közlekedésbiztonsági eszközök, melyekkel megelőzhetők lennének a tragédiák. Tekintettel arra, hogy az érintett vasúti átjáró kialakítása annyira speciális, hogy sorompó felszerelésére nincs lehetőség, a fényjelzés fokozásával és figyelemfelhívó jelzőtáblákkal lehet további segítséget nyújtani a járművezetőket. A rendőrség addig is arra kéri a járművezetőket, hogy a vasúti fényjelző berendezés tilos jelzését minden esetben tartsák be, piros jelzésnél ne hajtsanak át a vasúti kereszteződésen még akkor sem, ha a vasúti pályaszakaszt megközelítve nem látják vonat érkezését.



Amennyiben a piros jelzés valamilyen tartós hiba miatt 6-10 percnél tovább tart, a jelzőkészülék általában önműködően sötétre kapcsolódik. Ha a fénysorompó jelzők sötétek, azaz egyik lámpa sem villog, akkor a sorompó berendezés nem működik, és a vonatkozó KRESZ előírások szerint kell eljárni. A fehér helyett sötét fénysorompó jelző a közúton közlekedőket fokozott figyelemre kényszeríti. Amikor a biztosítóberendezés állomási visszajelentő, ellenőrző felületén sorompóhibát észlelnek, akkor a mozdonyvezetőket is azonnal értesítik a meghibásodásról, így a vonatok a balesetek elkerülése érdekében csökkentett sebességgel közelítik meg az adott átjárót.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 23. 08:21, kedd | Belföld

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg, ebből 13 hajnali melegrekord volt.