Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2012. Július 04. 13:30, szerda | Helyi

XXI. Környei Nemzetiségi és Sörfesztivál

XXI. Környei Nemzetiségi és Sörfesztivál

Idén, július 6-a és 8-a között már XXI. alkalommal várja a környei Nemzetiségi és Sörfesztivál a vendégeket színes, minden korosztály számára kikapcsolódási lehetőséget biztosító programok sokaságával.

A háromnapos rendezvényt hagyományosan pénteken 17 órától amatőr rock zenekarok koncertje nyitja meg, fellép a TARGET, a döBiTlsz, a LILLA és a Vércukrok, lesz hastánc, sztárvendégként érkezik Fluor Tomi, majd karaoke következik POSTI-val, valamint sörivó- és sörhas szépségverseny is várja a vállalkozó kedvűeket. Az első estét hajnali 5 óráig tartó disco zárja DJ. Matte Tóth Mátéval.
Szombaton 9 órakor kezdődnek a sportpályán az Auerhammer János Ifjúsági Labdarúgó Kupa küzdelmei, a tóparton 12 órakor a gulyásparti, s szintén déltől a kenuzás szerelmeseit is várják.
A nagyszínpadon 24 órától a kecskédi Burschen Kapelle, majd fél 3-tól a Környei Mazsorett Csoport csalogatja a vendégeket, s az ünnepélyes megnyitó után, 15 órától következnek a kulturális és hagyományőrző produkciók. 17 órától Pintér Tibor operett, rockopera részleteket ad elő, fél 6-kor az X-plore moderntánc-együttes, 18.30-kor pedig Marót Viki lép színpadra. A Best of Danubius este fél 8-tól szórakoztatja a vendégeket, a tűzijáték 21.45-kor lesz, azt követően pedig utcabál a Schütz Kapelle zenekarral.
Szombaton 13 és 20 óra között a tatai Dotto kisvonat díjmentesen szállítja a fesztivál vendégeit a faluban.
Vasárnap 11 órakor kezdődik az ünnepi szentmise a római katolikus templomban, majd koszorúzás a Kitelepítési Emlékműnél.
A nagyszínpadon 15 órától a Várgesztesi Vagányok muzsikálnak. 15.30-tól a Kerényi Béla Református Diakóniai Intézet lakói, 16 órától a Környei Német Nemzetiségi Hagyományőrző Gyermekcsoport, majd a Környei Német Nemzetiségi Dalkör ad műsort. A délután során fellép még Áncsák Lilla, Szilbereki Kati, a Hülber Testvérek, 18.30-tól Szekeres Adrienn, 19.30-tól Somló Tamás, 20.30-tól pedig a Back II Black koncertezik.
A vasárnapot, s egyben a fesztivált 22.30-tól nosztalgia buli zárja B. Tóth Lászlóval.
A környei Nemzetiségi és Sörfesztivál valamennyi programja díjtalanul látogatható, további részletek találhatók a http://www.kornye.huoldalon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.