Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2012. Május 14. 10:21, hétfő | Helyi

Zeneipari szakmai találkozó Tatabányán

Zeneipari szakmai találkozó Tatabányán

Május 13-án a zeneipari együttműködésben résztvevő partnerek szakmai találkozója volt Tatabányán a Peron Music Alapítvány szervezésében, amelyet Pap Tibor elnök nyitott meg.

Erre azért került sor, mert az elmúlt években szinte teljesen megváltozott a régióban a szereplők összetétele és a zeneipar is erősebb követelményeket támaszt a zenészekkel szemben. Ráadásul a lemezipar törpévé zsugorodása egy ilyen kicsi országban más szemléletet, és hozzáállást követel producertől a produkcióig egyaránt.
A Peron Music Alapítvány első körben a produkciók erősítése, karakteres fejlesztése céljából hívta össze első ízben a hangstúdióban dolgozó hangmérnököket, producereket és szakembereket.


A Peron Music Alapítvány képviseletében Cserteg István kijelentette: A tehetséggondozás rendszerének további fejlesztésével, partnereinkkel azon dolgozunk, hogy a városi és régiós zenei tehetségkutató valósuljon meg a jelenlegi Kárpát-medencét kiszolgáló Peron Music Tehetségkutató mellett. Ez utóbbira idén július 15-ig lehet jelentkezni a www.peronmusic.hu weboldalon. Az év végén először rendezzük meg partnereinkkel a székelyföldi tehetségkutatónkat is.
A Magyar Művelődési Intézettel és a dunántúli tehetséggondozó szakemberekkel dolgoztuk ki a felmenő rendszert, amelyben az idei budapesti Hangfoglaláson a zenekarok nemzeti tehetségkutató döntőn mutatkozhatnak be. Ezt a folyamatot a Magyar Hangszerforgalmazók Szövetsége fogja össze. A nemzeti döntőre a tatabányai őszi Peron Music Tehetségkutató győztese is utazhat, és versenghet az 1 millió ft-os fődíjért.

Molnár Tamás, producer a Creative Art Center működési rendszerét mutatta be a szakmai találkozó résztvevőinek azzal a céllal, hogy minél többen támogassák igényes munkával a tehetséges zenekarokat a közös siker érdekében. A találkozón résztvevő megerősítették a folyamat szükségességét, és további hasonló szakmai találkozókra kerül sor. A folyamathoz csatlakozott a Tatabánya Pont is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 19. 08:17, péntek | Belföld

Csányi Sándor csalódott, de nem tartja kudarcnak az Eb-t