Városlista
2024. július 25, csütörtök - Kristóf, Jakab

Hírek

2014. Március 30. 19:19, vasárnap | Helyi
Forrás: www.tatabanya.hu

Zöld közlekedési - díjátadó

Zöld közlekedési - díjátadó

Szinte felrobbant az osztály, amikor kiderült, hogy Pásztor Éva “zöld közlekedési” rajzpályázat I. díját vehette át.

Ezzel együtt elnyerte a fődíjat is, melynek köszönhetően az egész osztályt magával viheti egy hosszabb buszos kirándulásra is. A rajzpályázatot a Vértes Volán Zrt., valamint az általam vezetett Nemzeti Alkalmazkodási Központ hirdette meg a 10-14 éves korosztály számára, hogy ők miként is látják az “alternatív hajtású” közlekedés jövőjét. A legsikeresebb alkotások a Vértes Volán menetrendszerinti járatain kerülnek kiállításra.
A Sárberki Iskola tanulója, Pásztor Éva, a személyes ajándék mellett diáktársai számára nyert egy tanulmányi kirándulást az Észak-Alföldi Régióba, ahol egy fenntartható módon működő tanyagazdaságot is meglátogathatnak, s rövid időre be is állhatnak munkát végezni. A Jóisten nem tréfamester, olyan osztálynak jutott a kirándulás lehetősége, amely anyagi okok miatt tavaly nem tudott hosszabb kirándulásra menni. – A fiatalok figyelmébe ajánlottam intézetünk áprilisban induló szemléletformálási kampányát, mely az energiatakarékosság és energiahatékonyság fontosságára hívja majd fel a szélesebb közvélemény figyelmét. Az “Eszes család” mutatja majd be – televízióban, rádióban, plakátokon – azokat a praktikákat, amelyek alkalmazásával sok energia takarítható meg a közlekedésben, épület fűtésben, áram használatban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.