Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2012. Március 20. 11:33, kedd | Helyi
Forrás: www.tatabanya.hu

A Kölcsey belevetette magát

A Kölcsey belevetette magát

„Egy családi házas városrész képviselőjeként úgy éreztem fontos, hogy ne csak beszéljünk, hanem tegyünk is valamit a háztáji növénytermesztés érdekében.

Rátaláltam a Vesd bele magad! programra és örömmel tapasztaltam, hogy a Kölcsey Általános Iskola lelkesen csatlakozott hozzá” – tudtuk meg Magyarné Kocsis Andreától, kertváros képviselőjétől a program ismertetésének sajtótájékoztatóján.
Idén az ország 339 oktatási intézményének több mint 21 ezer tanulója jutott hozzá az AGRYA vetőmag-adományához a napokban. Ezek termelői áron mintegy háromszázötven forint értékűek és néhány tíz négyzetméter bevetésére elegendő retek, borsó, vöröshagyma, karalábé és sárgarépa magot tartalmaznak. Tatabányán a Kölcsey Ferenc Általános iskola először vesz részt a programban.
„Nyolcvan vetőmag csomagot igényelt az iskola és ebből hatvanat már szét is osztottunk azok között az alsó tagozatos diákok között, akik önként vállalkoztak a növénytermesztésre” – mondta Dr. Bogárné Géber Zsuzsanna az intézmény igazgatóhelyettese, majd hozzátette: a maradék húsz csomagot az iskola udvarán vetik el és gondozzák közösen a diákok, a technika óra keretén belül. A fiatal gazdák által kitalált programmal arra szeretnék felhívni a gyerekek figyelmét, hogy bizonyos friss élelmiszereket, például zöldségeket különösen nagy anyagi befektetés nélkül meg lehet termeszteni. Így megláthatják, milyen különbség lehet a saját maguk által termelt és a bolti zöldségek között, nem csak ízben, hanem felhasználhatóságban is. A vetőmag csomagok gyereknyelven leírt növénytermesztési tanácsokat is tartalmaznak.
„Kiveszik Tatabányán a helyi termesztés. A gyerekek lelkesedést érdemes kihasználni és ez is egy közös családi program lehet, amit ráadásul a szabadban végezhetnek a szülők és a gyerekek.” – tette hozzá a képviselőasszony. A tanulók és pedagógusaik kertészkedését az elkövetkező hetekben-hónapokban az AGRYA szakemberei folyamatosan figyelemmel kísérik és segítik. A közös tapasztalatokat, eredményeket és a kezdeményezéshez kapcsolódó versenyeket figyelemmel kísérheti mindenki a www.vesdbelemagad.hu internetes oldalon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 18. 07:56, csütörtök | Bulvár

Balaton-átúszás - Lezárták a nevezést

Elérte a 12 és félezres létszámlimitet a 42. Lidl Balaton-átúszásra jelentkezők száma, így a szervező Budapest Sportiroda szerda reggel 9-kor lezárta a nevezést.