Városlista
2024. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2017. Július 24. 08:57, hétfő | Helyi

Ezüst minősítéssel zárták az olimpiát a somlói hölgyek

Ezüst minősítéssel zárták az olimpiát a somlói hölgyek

Ausztriában, Karintia tartomány egyik legnagyobb városában, Villachban rendezték meg július második hetében a 16. Felnőtt és 21. Ifjúsági Tűzoltó Olimpiát.

A C.T.I.F. Nemzetközi Tűzoltó Szövetség által szervezett versenyen az Országos Tűzoltó Szövetség delegálásában hazánkat öt csapat képviselte, abból három Komárom-Esztergom megyéből: a Vértessomlói Önkéntes Tűzoltó Egyesület női és ifjúsági csapata, valamint létesítményi kategóriában a Richter Gedeon Nyrt. Dorogi Fióktelep tűzoltóságának férfi együttese, mellettük kőszegi, tótkomlósi, pusztamonostori rajoknak is drukkolhattak a magyar szurkolók.
A Tűzoltó Olimpián 28 ország 2550 felnőtt, 750 ifjúsági versenyzője és 550 versenybíró vett részt, a csapatok több kategóriában küzdöttek a rangos minősítésekért.

Magyar színekben ifjúsági kategóriában a vértessomlói fiú és a pusztamonostori leány csapat igyekezett minél jobb teljesítményt nyújtani, hagyományos szerelés női kategóriában a vértessomlói hölgyek mellett a kőszegi és a tótkomlósi ÖTE csapatai versenyeztek, férfi „A” kategóriában a Kőszeg és Tótkomlós ÖTE, míg „B” kategóriában a Richter Gedeon létesítményi korpontos csapat küzdött a jó eredményért.
A vértessomlói ifjúsági csapat kategóriájában a 41 gárdás mezőnyben a 13. helyen végzett 1053,69 pont eredménnyel, ami ebben a korosztályban a második legjobb, melyet eddig magyar együttes elért akár hazai, akár nemzetközi szinten. Az eredményük arany minősítésű szerelési gyakorlatnak felel meg. Női kategóriában a vértessomlói háromszoros országos bajnokcsapat az előkelő 14. helyet szerezte meg a 23 induló közül, jutalmuk ezüst minősítés volt. A Richter Gedeon csapata bronz minősítéssel térhetett haza a Tűzoltó Olimpiáról.

A Vértessomlói Önkéntes Tűzoltó Egyesület nőicsapatának tagjai voltak: BúsEdina, Ficzere-CsorbaGabriella, BeutlAlexandra, JuhászAnnaBeáta, KollerVera, KrállEnikő
PékAndrea, CzakóOrsolya, Ruckenbrot-BőhmLívia, ZippenfenigNikolett
A Vértessomlói Önkéntes Tűzoltó Egyesület ifjúságicsapatának tagjai voltak: AlmásiRoland, Dobbelaere Thomas, EgriBenjamin, ÉliásPéter, GoldschmidtKrisztián, KrüplNoel, RohrbacherCsaba, SzvathMártonImre, ForisekJánosGergő, WohlBalázs
Kísérők: HartdégenTibor, HerbertGábor
Versenybíró: SchäfferLászló

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 18. 07:56, csütörtök | Bulvár

Balaton-átúszás - Lezárták a nevezést

Elérte a 12 és félezres létszámlimitet a 42. Lidl Balaton-átúszásra jelentkezők száma, így a szervező Budapest Sportiroda szerda reggel 9-kor lezárta a nevezést.