Városlista
2024. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2017. Július 03. 08:56, hétfő | Helyi

Komárom-Esztergom Megye Gazdaságáért díjak átadása

Komárom-Esztergom Megye Gazdaságáért díjak átadása

Átadták a „Komárom-Esztergom Megye Gazdaságáért” díjakat

Komárom Esztergom megye a Terület- és településfejlesztési operatív program (TOP) keretében 26 milliárd forintos fejlesztési keretet használhat fel, melyből 18 milliárd forintról már szerződést kötöttek a kedvezményezettek és 12 milliárd forintot ki is fizettek a projektek megvalósítóinak - mondta a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára a „Komárom-Esztergom Megye Gazdaságáért” díjak átadása előtti köszöntőjében csütörtökön Tatabányán.
Vitályos Eszter kiemelte, a TOP által támogatott fejlesztések túlnyomó többsége a közszférában valósul meg, 19 milliárd forint értékben. A tíz operatív programot tekintve viszont a vállalkozások részesülnek a legnagyobb támogatásban, mintegy 41 milliárd forintos összeggel.
A már megítélt támogatások jelentősebb területei; településfejlesztés, közlekedés, foglalkoztatás és felnőttképzés, turisztika, környezetvédelem, valamint energia megtakarítást eredményező beruházások - ismertette az államtitkár.
Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke elmondta, Komárom-Esztergom megye az ország három legfejlettebb megyéje közé tartozik. Budapestet kivéve az egy lakosra jutó ipari termelésben a megyék rangsorában az elő helyen áll, az egy lakosra jutó beruházások és a havi nettó átlagkereset tekintetében a második helyet foglalja el.
Dr. Szerencsés László, a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke hozzátette, 26 ezer egyéni és társas vállalkozással Komárom-Esztergom megye az ország második legiparosodottabb megyéje.
A megyei közgyűlés 2004-ben 4 kategóriában alapította meg a „Komárom-Esztergom Megye Gazdaságáért” díjat, mely az együttműködő gazdasági érdekképviseletek javaslatára 2016-ban 8 kategóriára bővült, valamint egy különdíjat is átadtak.
A bronz kisplasztikából álló díjat és az oklevelet a megyei közgyűlés elnöke, Vitályos Eszter államtitkár, Bencsik János, Czunyiné Bertalan Judit és Völner Pál országgyűlési képviselők adták át kitüntetetteknek.
Az ünnepségen elismerést vettek át; Dobosi Tivadar (életműdíj), ASG Gépgyártó Kft. (szakképzés), Dall’Asta Arnold (kézműves), Esztergomi Rögbi Kft. (kisvállalkozás), Izsáki András (egyéni vállalkozás), Kisbér Bádog-Center Kft. (nagyvállalkozás), Motor Classic Bt. (középvállalkozás) és a Szivek Pince (agrárvállalkozás).
A különdíjat a Adrilux Hungary Kft. kapta. A hollóházi vázát és az elismerő oklevelet a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Ipakamara ajánlotta fel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 18. 07:56, csütörtök | Bulvár

Balaton-átúszás - Lezárták a nevezést

Elérte a 12 és félezres létszámlimitet a 42. Lidl Balaton-átúszásra jelentkezők száma, így a szervező Budapest Sportiroda szerda reggel 9-kor lezárta a nevezést.